✓ Free home delivery over 499 Kr ✓ Free product samples ✓ Free Return
0
Your Cart

Återställande av hudens naturliga sköld: Reparera hudbarriären för en hälsosam lyster

ayuna cream-III-open

Vad är Hudbarriären ?

Hudbarriären är det yttersta lagret av huden, även känt som stratum corneum. Det är i huvudsak en skyddande sköld som täcker huden, förhindrar att skadliga ämnen kommer in i kroppen, samtidigt som den låser in fukt och viktiga näringsämnen. Hudbarriären består av olika komponenter, inklusive lipider (fetter), proteiner och hornlagret (döda hudceller). Hudbarriären är avgörande för att skydda kroppen från yttre miljöfaktorer och är ansvarig för att försvara sig mot faktorer som föroreningar, bakterier och andra smittämnen samt UV-strålning. Det hjälper också till att reglera förlusten av fukt från huden genom att förhindra överskott av vattenavdunstning. En hälsosam hudbarriär verkar slät, smidig och spänstig.

Hur vet man att hudbarriären äventyras?

Kompromissad hud hänvisar till hud som är skadad, irriterad eller inflammerad, vilket resulterar i en försvagad skyddsbarriär. Detta kan orsakas av en mängd olika faktorer, inklusive:

Överexfoliering: Överexfoliering av huden kan ta bort dess naturliga oljor och störa dess skyddande barriär, vilket gör den känslig för skador.
Miljöfaktorer: Exponering för svåra väderförhållanden, föroreningar och UV-strålning kan skada huden och försvaga dess barriär.

Hårda hudvårdsprodukter: Att använda hudvårdsprodukter som innehåller starka kemikalier eller ingredienser kan irritera huden och äventyra dess skyddande barriär.
Ålder: När vi åldras blir huden gradvis sämre att behålla fukt, vilket leder till torrare och mer lättkompromissad hud.

Medicinska tillstånd: Vissa medicinska tillstånd, såsom eksem, psoriasis och rosacea, kan försvaga hudbarriären och leda till skadad hud.

Kompromissad hud kan leda till en rad problem, inklusive rodnad, torrhet och inflammation, och kan öka risken för infektion och andra hudproblem. Det är viktigt att vidta åtgärder för att skydda och ge näring till huden för att bibehålla en frisk, stark och spänstig hudbarriär.

Produkter som kan hjälpa

Cream III
925 kr2665 kr
 • ayuna-Nectar back - white
  Quick View
 • Nectar
  925 kr2665 kr
 • ayuna-velo
  Quick View
 • Velo
  595 kr1420 kr
 • ayuna-cream-2-back
  Quick View
 • Cream ll
  890 kr2605 kr

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *